Brewphilosophy

De biermarkt is aan het evolueren in België en de rest van de wereld.
Mensen drinken steeds minder bier in volume, maar drinken meer en
meer speciale bieren. Bier is méér geworden dan alleen maar een
alcoholhoudende drank, het gaat om de de totale bier-ervaring: de
kwaliteit, de smaak en het vakmanschap. Wij willen die ervaring nog een
stap verder laten gaan: speciaalbier op maat van de klant met een eigen
etiket en zelfs een gepersonaliseerd bierrecept als mogelijkheid.

Op maat & Creativiteit

De klant zijn smaak en voorkeur voor een eigen recept, hoe
gek die ook moge zijn, zijn zeer belangrijk voor ons. Natuurlijk
zullen we vanuit onze brouwervaring bepaalde keuzes kunnen
aanbevelen of afraden. Er zijn zoveel kruiden, hop- en
gistsoorten en technieken om tijdens het brouwproces in te
grijpen dat de mogelijkheden legio zijn.

Kwaliteit boven kwantiteit

Wij brouwen enkel speciaalbier van hoge kwaliteit. Wij
gebruiken de beste hop en mout van bij ons en bijvoorbeeld
geen maïs in plaats van gerstemout. Maïs wordt vaak door
grote brouwerijen gebruikt om de doordrinkbaarheid te
verbeteren maar vooral vanwege economische redenen. Via
de Click-&-Brew site is het dus mogelijk om speciaalmouten
(bv: whiskymout, special B) of speciale hopsoorten toe te
voegen.

De kunst en wetenschap van het brouwen


Bier brouwen is één van de meest complexe processen in de
levensmiddelentechnologie: (bio)chemische, fysische en
biologische processen komen allemaal samen en worden een
kunst in de handen van een creatieve brouwer mede dankzij
de originele recepten op maat van de klant.

Communicatie & Convivialiteit


Een goede communicatie zorgt voor een vlot verloop van de
gepersonaliseerde bierervaring. Dit start al vanaf het begin, op
de Click-&-Brew website waar het concept duidelijk wordt
uitgelegd en zelfs de grootste "bierleek" een eigen bierrecept
kan samenstellen met directe prijsberekening. Nadat de klant
de Click-&-Brew website heeft gebruikt, wordt hij vriendelijk
uitgenodigd om de μBrew micro-brouwerij te bezoeken. In een
gezellige sfeer leert men zo meer over het brouwen, de
bierstijlen, invloed van de ingrediënten met als resultaat het
gewenste bierrecept op maat.



Comments