De biermarkt is aan het evolueren in België en de rest van de wereld. Mensen drinken steeds minder bier in volume, maar drinken meer en meer speciale bieren. Bier is méér geworden dan alleen maar een alcoholhoudende drank, het gaat om de de totale bier-ervaring: de kwaliteit, de smaak en het vakmanschap. Wij willen die ervaring nog een stap verder laten gaan: speciaalbier op maat van de klant met een eigen etiket en zelfs een gepersonaliseerd bierrecept als mogelijkheid. Op maat & Creativiteit De klant zijn smaak en voorkeur voor een eigen recept, hoe gek die ook moge zijn, zijn zeer belangrijk voor ons. Natuurlijk zullen we vanuit onze brouwervaring bepaalde keuzes kunnen aanbevelen of afraden. Er zijn zoveel kruiden, hop- en gistsoorten en technieken om tijdens het brouwproces in te grijpen dat de mogelijkheden legio zijn. Kwaliteit boven kwantiteit Wij brouwen enkel speciaalbier van hoge kwaliteit. Wij gebruiken de beste hop en mout van bij ons en bijvoorbeeld geen maïs in plaats van gerstemout. Maïs wordt vaak door grote brouwerijen gebruikt om de doordrinkbaarheid te verbeteren maar vooral vanwege economische redenen. Via de Click-&-Brew site is het dus mogelijk om speciaalmouten (bv: whiskymout, special B) of speciale hopsoorten toe te voegen. De kunst en wetenschap van het brouwen Bier brouwen is één van de meest complexe processen in de levensmiddelentechnologie: (bio)chemische, fysische en biologische processen komen allemaal samen en worden een kunst in de handen van een creatieve brouwer mede dankzij de originele recepten op maat van de klant. Communicatie & Convivialiteit Een goede communicatie zorgt voor een vlot verloop van de gepersonaliseerde bierervaring. Dit start al vanaf het begin, op de Click-&-Brew website waar het concept duidelijk wordt uitgelegd en zelfs de grootste "bierleek" een eigen bierrecept kan samenstellen met directe prijsberekening. Nadat de klant de Click-&-Brew website heeft gebruikt, wordt hij vriendelijk uitgenodigd om de μBrew micro-brouwerij te bezoeken. In een gezellige sfeer leert men zo meer over het brouwen, de bierstijlen, invloed van de ingrediënten met als resultaat het gewenste bierrecept op maat. |